Umem Beceri'10” projesi sürüyor

 Umem Beceri

UMEM Beceri'10” projesi kapsamında, sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerine de nitelikli eleman yetiştirilecek.




UMEM Beceri'10” projesi kapsamında, sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerine de nitelikli eleman yetiştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan UMEM Beceri'10 projesinin 81 ilde uygulaması sürüyor.

Proje kapsamında işgücü piyasasının gereksinimlerine yönelik 2500'e yakın kurs açılırken, bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin çoğunun, projeye katılan firmalarca istihdam edildiği bildirildi.

2011 yılında yalnızca sanayi alanında açılan UMEM Beceri'10 projesi kurslarının, işgücü piyasasının gereksinimlerine yanıt vermesi ve yüksek istihdam oranlarına ulaşması sonucunda hem işverenler, hem işsizler açısından tercih nedeni durumuna geldiğine işaret edildi.


Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesine karar verildiği vurgulanırken, buna paralel şekilde, bu sektörlerde faaliyet gösteren firmaların işgücü gereksinimlerine yönelik kurs açılabilecek olup, bu kurslardan yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilecek.


1 Nisan 2012 tarihinden başlayarak, UMEM Beceri'10 projesi kurslarına katılan kursiyerlerin teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacakları, kursiyerlere, kurs süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası” ve genel sağlık sigortası” yaptırılacağı bildirilirken, kurslarda başarı sağlayan kursiyerleri istihdam eden firmaların ise istihdam teşviklerinden yararlanacağı bildirildi. Buna göre, 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle(3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların, 30 ay süreyle sigorta primi işveren payı” ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı belirtildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı